Dec 21, 2018

Project | New Build Guest Annexe | Sussex

Set within the grounds of our client's Sussex home is a simple yet beautiful two bedroom guest annexe.

Replacing a former stables and barn, planning and conservation restrictions were strict, requiring the new annexe to replicate the existing plan, form and size of the original building. 

"The original design intentions were to create a black object in the landscape, not to stand out but to create interest, whilst having a calm and white interior to contrast." explains architect Jack Tompkins.

In contrast to the black timber exterior the inside is filled with natural light, reflecting off the polished concrete floor.

The living space is large and spacious, perfect for hosting a gathering of guests and the interior style throughout is contemporary and minimalist, yet warm and inviting.

Environmental and efficiency considerations were also key to this build. Our in-house M&E team fitted underfloor heating throughout and with no gas supply renewable energy is supplied by an air source heat pump.

Plywood window reveals and sliding doors are a simple but effective design touch.

A once tired barn and stables now replaced with a perfect space to host friends and family.

Architect | Landivar Architects

Photography | Andrew Beasley

Previous    |    Next    |    Back to News